Jediné Primi, v ktorom sa raňajkuje

Andrej Kašička je náš šikovný General Manager a Primi riadi už nejaký ten rok. Pýtame sa, čím sa odlišuje ich Primi od ostatných. „Koncept je ten istý, no máme veľa stálych zákazníkov. Sme ale jediné Primi, ktoré podáva raňajky,“ hovorí.

Polus je uprostred husto obývanej oblasti popri hlavnom dopravnom ťahu – a tak majú často rodiny, ktoré sa k nim chodia najesť cez víkendy a ľudí z okolitých kancelárií, ktorí chodia na obedy počas týždňa.

Andrej začínal ako čašník a neskôr barman. Ako u mnohých, aj uňho sa to začalo brigádami počas strednej školy. Hovorí, že keď treba zaskočiť v bare, dokáže drink namiešať aj dnes. „Nepijem veľa alkoholu, ale keď, tak si rád dám cosmopolitan, caipirinhu…“

Andrej musí úzko spolupracovať so svojím šéfkuchárom, druhou najdôležitejšou osobou v reštaurácii, keďže celú prevádzku riadia spoločne.

„Tá spolupráca je 24 hodín denne. Často sú to hodinové telefonáty počas víkendov či po večeroch,“ vysvetľuje manažér Andrej. „Zákon schválnosti je, že hlavne v piatky sa niečo udeje,“ dopĺňa so smiechom šéfkuchár.

Úlohou generálneho manažéra je dbať aj na úroveň servisu. Preto pravidelne posiela kolegov na školenia, počúva spätnú väzbu od zákazníkov. „V gastronómii sa človek musí neustále učiť nové veci, sledovať trendy, ísť stále ďalej. Keby sme sa nezlepšovali, dodnes by sme robili cordon bleu a černohorský rezeň,“ dopĺňa šéfkuchár Andrej. „A šunkové rolky s chrenovou penou,“ smeje sa manažér Andrej.

Medzi kolegami udržujú priateľskú atmosféru – chodia na teambuildingy. „Dáme si vianočné trhy alebo bowling, biliard… Chodíme vždy niekam mimo prevádzky, aby sme sa mohli odreagovať,“ hovorí manažér Andrej. Aj vďaka tomu má reštauráciu pomerne stabilný kolektív.

Keď fotíme, priateľskú atmosféru je naozaj cítiť.